HTML

Vonattal? Természetesen!

Én nagyon szeretek vonattal utazni, ami sok ember számára teljesen érthetetlen. Szeretném az olvasóknak megmutatni, hogy vonattal is érdemes útra kelni, akár külföldre is. Vannak saját utazás leírások, de be szeretnék mutatni olyan lehetőségeket is, melyek kevésbé ismertek. A hagyományos vonatok helyett igyekszem majd megírni az újdonságokat a nagysebességű vasúti közlekedés világából, de lesznek még elfeledett technikatörténeti érdekességek és múzeumok is. Megpróbálom bizonyítani, hogy a vonat sokszor akár a repülő vetélytársa is lehet árban, kényelemben, sőt eljutási időben is! Továbbá néha olvashattok a kedvenc játékomról, a JBSS Bahnról is egy-két rövidebb cikket. Rendszere frissítést nem ígérek, de azért néha nézzetek be hozzám! A bloghoz jó szórakozást kívánok minden Kedves Olvasónak! Balogh Zsolt

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1000 mm (1) 18+ (1) 9euroticket (2) afrika (7) agv (1) alagút (10) alex (1) állatok (2) állomás (21) alpok (1) alstom (3) amerika (2) amszterdam (1) anglia (20) április elseje (3) argentína (1) arosa (1) atomenergia (1) augsburg (4) ausztria (125) autó (3) autómúzeum (4) ave (21) avlo (1) ázsia (5) baden-württemberg (2) bajorország (60) balaton (1) baleset (3) barcelona (12) barlang (3) bayernticket (27) bécs (11) bécsújhely (4) belgium (4) berchesgaden (2) berlin (2) bloginfo (3) bob (6) bombardier (2) bordeaux (1) botanikus kert (4) brenner hágó (3) budapest (4) busz (2) caf (1) commons (2) covid (2) csalagút (1) csehország (16) dánia (1) dél-amerika (1) dél-korea (3) desiro (1) deutsche bahn (24) egyiptom (4) éjszakai vonat (4) elon musk (3) érdekességek (66) euronight (3) európa (8) filmek (6) finnország (1) fogaskerekű (5) franciaország (83) freilassing (1) füssen (4) füsti (1) gaudi (3) genova (8) görögország (2) gőzmozdony (13) gysev (1) hajó (8) heide volm (2) híd (3) hollandia (6) horvátország (2) hs2 (1) hyperloop (2) ic (2) ice (20) iho.hu (1) index (100) index2 (313) india (4) innsbruck (5) interrail (15) interurban (1) izrael (1) japán (12) jbss bahn (15) jövő (2) kalifornia (4) kanada (1) kanton (1) kaposvár (1) kastély (7) kecskemét (20) kenya (1) kína (46) kindertojás (2) kisvasút (14) kombinált szállítás (3) konténer (1) könyv (3) koralmbahn (3) kötélvasút (9) kufstein (1) különleges vasút (5) las vegas (2) lego (3) lengyelország (4) ligeti (6) lindau (2) Linz (1) linz (3) lisszabon (1) london (2) madrid (12) magánvasút (3) maglev (6) magyarország (38) mallorca (7) marokkó (3) marseille (1) menetrend (3) mercedes (1) metró (11) mexikó (1) milánó (6) mittenwald (3) mittenwaldbahn (8) modellvasút (15) moldova (1) monaco (1) motorvonat (2) mozdony (4) münchen (79) múzeum (42) nagysebességű vasút (174) nápoly (4) németország (91) nightjet (2) nürnberg (11) nyomtáv (3) öbb (21) olaszország (57) oroszország (3) ouigo (1) párizs (17) peking (1) pendolino (2) plzeň (3) porsche (3) portugália (5) prága (9) puchberg (7) railjet (15) regionalzug (15) rekordok (4) rendezőpályaudvar (5) repülés (9) rhb (2) s-bahn (9) salzburg (6) segítség (1) semmering (4) siemens (3) sikló (1) sinkanszen (5) skoda (1) söll (1) sopron (1) spanyolország (72) spital am pyhrn (2) st. pölten (5) strassbourg (1) stuttgart (10) svájc (24) svédország (4) szaud-arábia (3) szeged (2) szlovénia (10) szurdok (1) s bahn (16) tajvan (1) talgo (8) tarragona (1) TEE (9) teherfuvarozás (5) terepasztal (11) texas (1) tgv (45) tibee (7) tibet (1) (1) törökország (5) train simulator (1) trieszt (2) ukrajna (3) USA (33) v43 (1) vasútállomás (9) vasútvonal (1) velence (7) vendégposzt (5) villamos (11) virágok (1) virtuális vasút (9) vonatjegy (2) webkamera (1) wendelstein (1) westbahn (4) Windischgarsten (4) würzburg (1) zillertal (5) zürich (2) Címkefelhő

2013.08.24. 17:15 Balogh Zsolt

LEGOLAND újra!

2013-ban ismét meglátogatott a barátom, és mivel LEGO mániás, a Günzburgi Legoland kihagyhatatlan program volt számára. Persze én se ellenkeztem, így ismét elmentünk, akárcsak tavaly.

Az utazás és a program szinte ugyanaz volt, így azt nem is részletezem ismét.

legolandMég Münchenben egy bevásárlóközpontban: a bábu egyaránt reklámozza a közelgő Oktoberfestet és LEGOLAN-ot is

Az új gépemnek hála azonban sokkal szebb képek készültek, mint tavaly, sőt idén bejutottunk az ottani LEGO-gyárba is. Így az alábbi posztban csak képek lesznek, szöveg nélkül!

legolandMegérkezés Günzburgba egy szóló DB 440 sorozatú Alstom motorvonattal

legolandGünzburg takaros állomásépülete

legolandLEGOLAND bejárata

legolandSétahajó, kilátótorony és a Ningago forgója

legolandVárakozók a hajóra

A park egyik látványossága egy működő LEGO gyár. Minden látogató a bejáratnál kap egy sárga LEGO kockát, melyre a Günzburgi park logója és neve van rányomtatva. Bent először egy mozifilmet tekinthetünk meg, melyben egy kis LEGO figura beindítja a gyárat és megszünteti a hiányt.

Utána következik maga a gyár, melyben megtekinthetjük, hogy hogyan is készül a már korábban ajándékba kapott kocka. Van fröccsöntő gépsor, majd egy szitanyomó gépsor is. Egy másik gépsor LEGO figurákat pakol össze.

A gyárban megtekinthető egy kisebb kiállítás is, az elmúlt kb. 30 év LEGO figuráiból. Megtalálhatóak a már rég elfelejtett LEGO kalózok, őslakosok, űrhajósok, és a régi színtervvel készült vasutasok is.

legolandA LEGO-gyárban

 

legolandA fröccsöntő gép, mely itt épp 2X4-es sárga LEGO kockákat gyártott

legolandA LEGO kockák alapanyaga a műanyag granulátum, mindjárt három különböző színben

legolandA szitanyomó-gépsor, mely a látogatók számára gyártotta az ajándék LEGO-kockát

legolandA gyárból a kijárat a LEGO boltba vezet egyből, veszélyes árukapcsolás, főleg kisgyerekes családoknak

A gyárból a kijárat pedig egy LEGO mintabolton át vezet ki ismét a parkba, ahol rengeteg különböző fajtájú, méretű és színű LEGO építőelemet lehet vásárolni ömlesztve. De összerakhatjuk saját LEGO figuránkat is a rengeteg kiegészítőnek hála. Milliónyi különböző fej, felsőtest, láb és a hozzá tartozó kiegészítő várja a vásárlókat. A LEGO kockáknak egységes ára van, 100 grammonként 9 euróba kerül, melyet a pénztárnál mérnek le.

legolandA Neuswanstein kastély

legolandA Müncheni repülőtér LEGO mása

legolandFrankfurt

legolandFrankfurti házak, a stílus a modellezőknek ismerős lehet

legolandVelence a Szent Márk térrel

legolandA berlini Rotes Rathaus, vagyis a Városháza

legolandA Berlini dóm

legolandBerlini utcarészlet, háttérben a Brandenburgi kapuval

legolandA Reichstag, melynek eredetije 1933-ig volt a Német parlament épülete, majd egy máig vitatott tűzvészben leégett... de ez ma már történelem...

legolandA müncheni Allianz aréna

legolandLelkes FC Bayern LEGO-figurák

legolandHolland részlet egy NS VIRM motorvonattal

legoland Hollandia csatornahálózata, működő, úszó hajókkal

legolandAz Északi tenger

A LEGO-ból felépített Hollandiát körbevette a víz. A vízen pedig hajók úsztak, melyeket a víz alatt vezetett kábelek vontattak. Még egy kis komp is ingázott a két part között, melyre egy autó automatikusan mindig felállt. Az alacsonyabb hidak pedig felnyíltak, hogy a nagyobb hajók átférjenek alatta.

legolandCsillagok háborúja: a Birodalom épp a felkelők ellen harcol a Hoth bolygón

A LEGO cégnek régóta népszerű témája a Csillagok háborúja. Itt a parkban az összes filmből meg volt építve egy-egy jelenet, de még egy életnagyságú Darth Vader nagyúr is Yoda mesterrel együtt.

Ahogy a filmben, itt is több különböző éghajlati öv volt bemutatva: volt havas, hideg Hoth bolygó birodalmi lépegetőkkel, Csubakka dzsungelbolygója és Anakin szülőbolygója, a sivatagos Tatuin.

legolandŐsvilág

A parkban minden látványosságot hatalmas, többtízezer LEGO kockából felépített lény tett még látványosabbá. A kicsik mehettek szafarira LEGO állatok közé, vagy kenuzhattak egy patakban. A nagyobbaknak ott voltak a hullámvasutak és más élményvasutak, szintén LEGO dekorációval.

legolandÚj látványosság az egyiptomi téma

Tavaly óta épült egy új látványosság is, egy egyiptomi templom. Ebben egy kis, kétszemélyes autóval lehet utazni, miközben egy pisztollyal a felvillanó, különböző színű fényeket kell lőni. Minden találat pontot ér, a ritkább színek többet, a gyakoribbak kevesebbet.A kijáratnál egy menet közben készült fotót is meg lehet vásárolni, melyre a lövöldözés közben szerzett pontszámunk is felkerült.

Az átlagos pontszám 10 és 15 ezer között mozgott, de volt néhány, főleg kisebb gyerek, aki csupán pár ezer pontot ért el. A kijáratnál döbbentem rá, hogy én már mennyire öreg vagyok az ilyen játékokhoz: míg a barátom kerek 10 ezret szedett össze, én első próbálkozásra 24500 pontot, mely a legmagasabb volt az akkori játékosok között.

legolandA kedvencem: vízitúra a dzsungelben mindenféle szörnnyel, a végén pedig egy vízeséssel

És hogy jövőre megyek-e? Én már semmiképp, legközelebb talán csak akkor, ha már a saját családomat vihetem. De az még nagyon-nagyon távoli terv...

 


LEGOLAND a Googel Mapson View Larger Map

komment

Címkék: lego bajorország regionalzug bayernticket


A bejegyzés trackback címe:

https://vonattal-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr425470418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padorjan 2013.08.24. 20:41:44

"Aki tudja, írja meg, mely látványosság volt ez"

Miután kilőtted fél Berlint, csak a városháza maradt. :)
www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/rotes-rathaus/

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2013.08.25. 18:04:05

Köszönöm, javítva! : Most már tényleg el kell mennem Berlinbe is! :)
süti beállítások módosítása