HTML

Vonattal? Természetesen!

Én nagyon szeretek vonattal utazni, ami sok ember számára teljesen érthetetlen. Szeretném az olvasóknak megmutatni, hogy vonattal is érdemes útra kelni, akár külföldre is. Vannak saját utazás leírások, de be szeretnék mutatni olyan lehetőségeket is, melyek kevésbé ismertek. A hagyományos vonatok helyett igyekszem majd megírni az újdonságokat a nagysebességű vasúti közlekedés világából, de lesznek még elfeledett technikatörténeti érdekességek és múzeumok is. Megpróbálom bizonyítani, hogy a vonat sokszor akár a repülő vetélytársa is lehet árban, kényelemben, sőt eljutási időben is! Továbbá néha olvashattok a kedvenc játékomról, a JBSS Bahnról is egy-két rövidebb cikket. Rendszere frissítést nem ígérek, de azért néha nézzetek be hozzám! A bloghoz jó szórakozást kívánok minden Kedves Olvasónak! Balogh Zsolt

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1000 mm (1) 18+ (1) 9euroticket (2) afrika (7) agv (1) alagút (10) alex (1) állatok (2) állomás (21) alpok (1) alstom (3) amerika (2) amszterdam (1) anglia (20) április elseje (3) argentína (1) arosa (1) atomenergia (1) augsburg (4) ausztria (125) autó (3) autómúzeum (4) ave (21) avlo (1) ázsia (5) baden-württemberg (2) bajorország (60) balaton (1) baleset (3) barcelona (12) barlang (3) bayernticket (27) bécs (11) bécsújhely (4) belgium (4) berchesgaden (2) berlin (2) bloginfo (3) bob (6) bombardier (2) bordeaux (1) botanikus kert (4) brenner hágó (3) budapest (4) busz (2) caf (1) commons (2) covid (2) csalagút (1) csehország (16) dánia (1) dél-amerika (1) dél-korea (3) desiro (1) deutsche bahn (24) egyiptom (4) éjszakai vonat (4) elon musk (3) érdekességek (66) euronight (3) európa (8) filmek (6) finnország (1) fogaskerekű (5) franciaország (83) freilassing (1) füssen (4) füsti (1) gaudi (3) genova (8) görögország (2) gőzmozdony (13) gysev (1) hajó (8) heide volm (2) híd (3) hollandia (6) horvátország (2) hs2 (1) hyperloop (2) ic (2) ice (20) iho.hu (1) index (100) index2 (313) india (4) innsbruck (5) interrail (15) interurban (1) izrael (1) japán (12) jbss bahn (15) jövő (2) kalifornia (4) kanada (1) kanton (1) kaposvár (1) kastély (7) kecskemét (20) kenya (1) kína (46) kindertojás (2) kisvasút (14) kombinált szállítás (3) konténer (1) könyv (3) koralmbahn (3) kötélvasút (9) kufstein (1) különleges vasút (5) las vegas (2) lego (3) lengyelország (4) ligeti (6) lindau (2) linz (3) Linz (1) lisszabon (1) london (2) madrid (12) magánvasút (3) maglev (6) magyarország (38) mallorca (7) marokkó (3) marseille (1) menetrend (3) mercedes (1) metró (11) mexikó (1) milánó (6) mittenwald (3) mittenwaldbahn (8) modellvasút (15) moldova (1) monaco (1) motorvonat (2) mozdony (4) münchen (79) múzeum (42) nagysebességű vasút (174) nápoly (4) németország (91) nightjet (2) nürnberg (11) nyomtáv (3) öbb (21) olaszország (57) oroszország (3) ouigo (1) párizs (17) peking (1) pendolino (2) plzeň (3) porsche (3) portugália (5) prága (9) puchberg (7) railjet (15) regionalzug (15) rekordok (4) rendezőpályaudvar (5) repülés (9) rhb (2) s-bahn (9) salzburg (6) segítség (1) semmering (4) siemens (3) sikló (1) sinkanszen (5) skoda (1) söll (1) sopron (1) spanyolország (72) spital am pyhrn (2) st. pölten (5) strassbourg (1) stuttgart (10) svájc (24) svédország (4) szaud-arábia (3) szeged (2) szlovénia (10) szurdok (1) s bahn (16) tajvan (1) talgo (8) tarragona (1) TEE (9) teherfuvarozás (5) terepasztal (11) texas (1) tgv (45) tibee (7) tibet (1) (1) törökország (5) train simulator (1) trieszt (2) ukrajna (3) USA (33) v43 (1) vasútállomás (9) vasútvonal (1) velence (7) vendégposzt (5) villamos (11) virágok (1) virtuális vasút (9) vonatjegy (2) webkamera (1) wendelstein (1) westbahn (4) Windischgarsten (4) würzburg (1) zillertal (5) zürich (2) Címkefelhő

2012.08.30. 23:35 Balogh Zsolt

A günzburgi Legoland

Barátommal a harmadik közös napunkon a günzburgi Legolandba utaztunk el. Korábban már voltam itt, de akkor kocsival jöttünk. Most viszont vonattal és busszal tettük meg ezt a kb. 150 km-es utat. A mostani fotók nem sikerültek túl jól, ezért az oda és visszaút 4 képét kivéve minden fotóm a korábbi utamnál készült.

A Legoland bejárataA Legoland bejárata
A fotó egy korábbi alkalommal készült

Az indulás napján az időjárás nem tűnt túl barátságosnak, de szerencsére mire odaértünk tökéletes lett az idő! A gond az utazással az volt, hogy szerettünk volna minél hamarább ott lenni, minél olcsóbban. Azonban a Bayernticket csak 9 órától jó, a legkorábbi közvetlen regionális vonat pedig 10:35-kor indult csak. Ezzel pedig csak 12 óra után érkeztünk volna meg Legolandba. Ez egyáltalán nem tűnt jó megoldásnak, ezért ki kellett találnom sürgősen valamit.

Az eggyel korábbi vonat 8:42-kor indult Pasingból. Bliccelni nem akartam, a teljesárú jegy pedig csak oda 25 euró 50 cent. Tibit ez olyan sokként érte, mintha minimum az egyik veséjét vették volna ki (Emlékeztetőnek ajánlom a Bayerische Oberlandbahn cikk végét).

Mivel én már otthonosan mozgok az itteni jegyek és kedvezmények világában, az alábbi trükköt találtam ki: Planeggből reggel elindultunk a 8:28-as S-Bahnnal. A nekünk megfelelő vonat pedig 8:42-kor indult München-Pasingból és  Meringbe érkezett 9 órakor. Ezért vettem az automatából kettő teljes árú jegyet 9 euróért a Planegg-Mering szakaszra, továbbá két főre Bayerntickettet 26 euróért a Mering-Günzburg szakaszra. Ez így fejenként 22 euróra jött ki, de már benne volt a günzburgi tömegközlekedés ára és a visszaút is (Teljesárú jeggyel fejenként 51 euró lett volna + még a buszra is jegyet kellett volna venni).

Pasingban 5 percünk volt az átszállásra S-Bahnról, ami kényelmesnek mondható. A regionális vonatunk két összekapcsolt négyrészes DB 440 sorozatú villamos motorvonat volt (ismert még mint Alstom Coradia Continental). A vonatút München Hauptbahnhof és Günzburg között 1 óra 36 perc. Felszálláskor arra ügyeljünk, hogy a vonatnak csak az egyik fele megy el Ulmig (érintve Günzburgot), a másik fele csak Augsburgig közlekedik. Nekünk is át kellett ülni, még szerencse, hogy a kalauz figyelmeztetett erre minket.

Megérkezés GünzburgbaMegérkezés Günzburgba, a regionális vonatunk már indulni készül tovább

Ezzel kényelmesen elmentünk Günzburgig, ahol a buszállomás közvetlenül a vasútállomás mellett található. A csatlakozás sajnos nem volt a legjobb, 30 percet kellett várni a buszra, hogy 10 perc alatt már egészen a Legoland bejáratáig vigyen. Erre a járatra jegyet már nem is kellett vennünk, mivel a Bayernticket is jó rá.

Günzburgi buszA günzburgi helyi busz közvetlenül az állomás elől indult

Néhány szót még Legolandról

Gondolom a LEGO játékot senkinek nem kell részletesen bemutatnom! :) Története a harmincas években kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint 10 ezer féle alkatrész segítségével. A Lego alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A Lego alkatrészek - mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül - valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját. (forrás:wiki)

A Günzburgi Legoland 2002 május 17-én nyílt meg Günzburgban. 2005-ben köszöntötte az ötmilliomodik látogatóját, jelenleg évente 1,3 millió ember látogat el ide. Az élménypark 140 hektáron terül el. Több hullámvasút, forgó, kisvasút, gokart, hajók, 4D mozi, akvárium és egyéb látványosságok szórakoztatják az embereket. Ezen kívül számos étterem, és büfé, ajándékbolt található a parkban. És természetesen LEGO-t is lehet venni minden mennyiségben! A belépő egy főre 34 euró, de létezik gyerekjegy, többnapos jegy, családi jegy is. Online megvásárolva és a jegyet otthon kinyomtatva további kedvezményeket kapunk.

A park közepén pedig egy több témát felölelő LEGO világ található.

Témák:

* Berlin,
* Frankfurt,
* Hamburgi kikötő,
* Hollandia,
* Schloss Neuschwanstein,
* Sváb falusi táj,
* Svájc,
* Velence,
* Allianz Arena (München), több mint 30.000 mini LEGO figurával, fény- és hangeffektekkel,
* A Müncheni repülőtér repülőkkel, le- és felszálló pályákkal, a tervezett müncheni mágnesvasúttal, tűzoltósággal,
* Star Wars - 1.-6. rész

LegolandA park területén közlekedő kisvasút

LegolandSzafari LEGO állatokkal

LegolandVadvízi hajókázás a Dzsungelben

LegolandA Hamburgi kikötő

LegolandBerlin

LegolandVelence, az igaziban már én is jártam vonattal

LegolandICE motorvonat, a háttérben Frankfurt irodaházai

LegolandNeuschwanstein, korábban láttuk az igazit is

LegolandA Müncheni repülőtér a mágnesvasút egyik kocsijával

LegolandFrankfurt

LegolandBerlin, a Brandenburg kapu

LegolandSváb vidéki táj

LegolandA Star Wars téma részlete
A Birodalmi lépegetők csapnak össze a lázadókkal a Horth bolygón

A visszaút szintén hasonló volt. A bejárattól indult a helyi busz 19:00 kor és 19:30-kor. Mivel a menetidő kb. 10 perc és a vonatunk 19:42-kor indult mi biztos ami biztos a 19:00-sal jöttünk el. Itt ismét 30 percet kellett várnunk az Ulm felől érkező regionális vonatunkra, mely ugyanolyan típus volt, mint amivel jöttünk. De jól döntöttünk, mert a vonatunk már elindult, de a következő busz még nem érkezett meg.

LegolandÉrkezik a közvetlen vonatunk Ulm felől

Pasingba pedig átszálltunk az S-Bahnra és késő estére már otthon is voltunk.

komment

Címkék: lego bajorország regionalzug bayernticket


A bejegyzés trackback címe:

https://vonattal-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr914738609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása